Actueel.
BUREAUNIEUWS | 7 JUNI 2024
Barzilay+Ferwerda gaat vanaf 1 juli 2024 los van elkaar een nieuwe toekomst in.
Na een periode van 6 jaar als VOF Barzilay+Ferwerda gaan wij, Marcel Barzilay en Ruben Ferwerda, ieder afzonderlijk onze weg vervolgen. We kijken met trots terug op wat er samen is opgebouwd, met een avontuur dat in 2017 al begon, toen nog vanuit onzer beider eenmanszaken: Het onderzoek naar de Experimentele Woningbouw, tot stand gekomen via samenwerking met de RCE en het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie en vele partners daarbij; de opgaves in de stad Groningen; het winnen van de prijsvraag PanoramaLokaal Mosterdhof en het vervolgens uitvoeren ervan tot oplevering. De Woonplanexpertise en verduurzamingsprojecten die we met onze partners Endule en Diep in diverse wijken in Nederland hebben gedaan. Maar ook de vele projecten die recentelijk we voor het COA hebben mogen doen, maar die minder de publiciteit hebben kunnen krijgen.
Toch is de tijd nu gekomen voor een volgende stap, in een andere vorm. We blijven ons afzonderlijk inzetten voor een meer rechtvaardige stad en vernieuwing van wijken en het wonen, met oog voor kwaliteit in het gewone.
We zullen beiden afzonderlijk verder gaan. Op een later moment zullen we op www.barzilayferwerda.nl meer informatie geven over hoe wij vanaf de zomer vindbaar en bereikbaar zullen zijn.
Lopende projectverantwoordelijkheden van Barzilay+Ferwerda worden door ons gecontinueerd tot afronding. Eventuele benodigde overhevelingen van projecten en projectonderdelen worden zorgvuldig afgestemd met opdrachtgevers en projectpartners.
Marcel Barzilay
Ruben Ferwerda
Nieuws
-
Gevraagd voor Leidraad openbare ruimte Beijum, Groningen
In navolging op ons stedenbouwkundige onderzoek naar de jaren ’70 Beijum in Groningen zijn wij gevraagd om de conclusies en aanbevelingen uit te werken tot een leidraad voor de openbare ruimte. De bloemkoolwijk Beijum die grotendeels uit eind jaren ’70 stamt, kent een indeling in zogeheten ‘heerden’. Deze heerden vormen de afzonderlijke woonbuurten van de…
-
Inrichtingsplan Doefmat-locatie Beijum Groningen
De Doefmat is een ontwikkellocatie aan de Isebrandtsheerd in de wijk Beijum. De gemeente Groningen heeft het plan om de aanwezige en in onbruik geraakte school te slopen en heeft woningcorporatie Patrimonium gevraagd om hier een plan voor te ontwikkelen met een mix aan (sociale) huurwoningen voor diverse doelgroepen. Vdp architecten werkt dit in opdracht…
-
Onderzoek naar jaren ’70 wijk Beijum Groningen
De wijk Beijum, aan de rand van Groningen: onmiskenbaar een ‘bloemkoolwijk’, grotendeels gerealiseerd aan het einde van de jaren ‘70 met een doorontwikkeling in de jaren ‘80. Een groene wijk, opgezet vanuit de oorspronkelijke landschappelijke structuren met een infrastructuur van hoofd- en nevenstructuren, uitmondend in de ‘haarvaten’ van de wijk waaraan men woont. Een diverse…