5 jaar Barzilay+Ferwerda: van architectuur+stedenbouw naar Woon+Wijkvernieuwers


Wat begon als idee om Experimentele Woningbouw uit de jaren ‘70 te onderzoeken (“Daar moet toch op z’n minst een boek in zitten!?”), werd een verkenning voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met een ontwerpend onderzoek in Arnhem, Alkmaar, Apeldoorn en Geldrop als vervolg. En ja.. daar kwam nai010 publishers voorbij om er met ons en Anita Blom ook een écht boek van te maken. Toen we in 2020 ook de prijsvraag Panorama Lokaal van het College van Rijksadviseurs in Mosterdhof-Westervoort wonnen, samen met onze nauwe partners diep, veenenbosenbosch landschapsarchitecten en Endule, merkten we de waarde op van de opgebouwde kennis uit onderzoek en ons netwerk. 

We zijn inmiddels van noord (Beijum-Groningen) tot zuid (Nieuwdorp-Stein) aan de slag: altijd op zoek naar het brengen van kwaliteit in het gewone. En dat in na-oorlogse woonomgevingen, zoals ook de Mosterdhof-Westervoort, waarvan het wijkvernieuwingsontwerp dit jaar naar realisatie gaat of in Malburgen-Arnhem, waar we de bewoners en gemeente helpen met verduurzamingsadviezen middels Het Woonplan. 

We zijn er ook achter gekomen dat onze naam met ‘architectuur+stedenbouw’ niet langer de lading dekt. Natuurlijk zijn we nog steeds een architect (Marcel Barzilay) en stedenbouwer (Ruben Ferwerda), maar onze focus op integrale wijkvernieuwing, van woning tot woonomgeving, is waar we echt in geloven. We zien een grote opgave voor ons voor het komende decennium. Vandaar stappen we de volgende fase in als ‘Barzilay+Ferwerda woon+wijkvernieuwers’.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *